Muggen! Wat kan je er tegen doen?

Hé daar zit je weer, rechtop in bed omdat er weer zo’n verschrikkelijke mug langs je oor loopt te zoemen. Het liefst spoor je hem zo snel mogelijk op om de mug op zijn zachtst gezegd de deur of het raam te wijzen. Wat kunnen we nou het beste doen tegen de mug? Er zijn een hoop artikelen te lezen over tips en tricks die muggen zouden moeten verjagen. Hugo’s Horren heeft de 6 beste anti-muggen tips op een rijtje gezet.

 

Tip 1: Oliën

Muggen komen voornamelijk op geuren af. Dit gezegd te hebben zijn er veel aanbieders van oliën, parfummetjes geurkaarsen etc. Dit zorgt ervoor dat de mens eigen geuren minder sterk aanwezig zijn waardoor het de muggen ook minder aantrekt. DEET is bijvoorbeeld een olie die wordt opgesmeerd speciaal tegen muggen. 

 

Tip 2: De (elektrische) vliegenmepper

De welbekende vliegenmepper is altijd effectief. Een verwoestende klap kan voldoende zijn om een mug volledig uit te roeien. Met een traditionele vliegenmepper krijg je vlekken aan de muur als je hier een mug op kapot slaat. Dit voorkom je door een elektrische vliegenmepper te gebruiken. 

 

Tip 3: Vermijd stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Dit kan in een sloot zijn maar ook bij u in de dakgoot. Je onderschat vaak hoeveel stilstaand water er om je huis is, wat een perfecte broedplaats is voor de mug. Potjes, vaasjes, vijvertjes en ga zo maar even door. Het zijn allemaal plekken waar na een regenval stilstaand water ontstaat en dus ideaal voor de mug. 

 

Tip 4: Horren

Als het in de nacht erg warm is, kan een open raam erg prettig zijn voor verkoeling. Maar hoe hou je dan die vervelende muggen buitenshuis? Een hor is de beste manier om ongewenste gasten buiten houden. Een hor voor bijvoorbeeld je raam zorgt ervoor dat er toch genoeg frisse lucht binnenkomt, wat belangrijk is voor je nachtrust. En daarmee blijven alle insecten en dus ook muggen altijd buitenshuis. 

 

Tip 5: De klamboe

De Klamboe zorgt voor hetzelfde effect als de horren maar dan alleen om je eigen bed. Dit is een prima oplossing om muggen je rust niet te laten verstoren.

 

Tip 6: Een ventilator gebruiken

Lekker afkoelen ’s nachts met een ventilator heeft nog meer voordelen, muggen hebben een hekel aan wind. Muggen zijn zwakke vliegen en erg licht dus worden snel weggeblazen door wind. Een ventilator gebruiken zal ook zeker effect hebben om de muggen weg te blazen.

Hopelijk zullen deze tips je helpen om dat gezoem tegen te gaan en je nachtrust weer te herstellen.